سوالات بیماران سرطان

در صورت داشتن هرگونه سوالی در مورد چگونگی استفاده از ویروس های هوشمند می توانید آن را با ما درمیان بگذارید.

تا کنون چند نوع  ویروس ضد سرطان مختلف در آمریکا و اروپا و چین مجوز استفاده در درمان سرطان های خاص در انسان را دریافت نموده اند.

همچنین در حال حاضر صدها مطالعه برروی انسان در سراسر جهان در خصوص درمان سرطان بوسیله ویروس های مختلف و بی خطر در حال انجام است.

List of approved oncolytic viruses.

در بسیار از موارد درمان های استاندارد توانمندی لازم جهت کنترل بیماری ندارند. در اینگونه موارد است که همراهی درمان های نوین از جمله ویروس درمانی می  تواند موثر باشد.

ویروس های ضد سرطان بگونه ای طراحی شده اند که تنها در سلولهای سرطانی تکثیر شوند و آنها را از بین ببرند و در سلول های غیر سرطانی توانایی تکثیر ندارند.

Oncolytic Virus Basis - Creative Biolabs

همانطور که مطلع می باشید بسیاری از واکسن هایی که در انسان برای پیشگیری از بیماری ها استفاده می شود (مانند واکسن سرخک، سرخجه، اوریون، فلج اطفال و …) حاوی ویروس زنده و فعال می باشد. 

ویروس هایی که برای درمان استفاده می شود مانند واکسن کاملا بدون خطر و ایمن می باشند.

طی آزمایش های متعدد بی خطر بودن درمان با ویرس های هوشند به اثبات رسیده است. در مطالعات گسترده ای که در کشورهای پیشرفته از ویروس های هوشمند جهت درمان بیماری ها استفاده شده است، هیچگونه بیماری مرتبط با درمان بوسیله ویروس گزارش نشده است.

در حدود 10 سال قبل یک خانم مبتلا به سرطان خون پیشرفته در آمریکا بوسیله ویروس بهینه شده سرخک بطور کامل بهبود پیدا نموده است. (شرح درمان این بیمار در بخش بیماران درمان بیماری سرطان آمده است) 

از آن زمان تا کنون صدها مطالعه در خصوص کمک به درمان سرطان های مختلف بوسیله ویروس های بهینه شده صورت گرفته و طی این مدت بیماران زیادی بهبود یافته است.

همانطور که در بالا توضیح داده شده است، بطور کلی هدف از استفاده ویروس های هوشمند کمک به درمان سرطان به همراه سایر روش  های درمانی است. 

چندین گروه تحقیقاتی در ایران در خصوص درمان سرطان بوسیله روش های نوین فعالیت می نمایند. اما بررسی ها نشان می دهد تا کنون درمان سرطان بوسیله ویروس به مرحله انسانی نرسیده است.

گروه  واکسوژن موفق شده است که برای نخستین بار استفاده از ویروس بی خطر و هوشند برای کمک به بهبود سرطان های  مثانه و تخمدان و پانکراس را وارد مرحله مطالعه انسانی نماید.

دهها مطالعه در جهان در خصوص استفاده از ویروس های هوشمند در درمان تومورها مثانه مقاوم به درمان وجود دارد. نتایج این مطالعات نشان می دهد استفاده از ویروس های بهینه شده به همراه سایر درمان ها نتایج بسیار مناسبی در بیماران داشته است.

از آنجاکه معمولا در بیمارانی که سرطان تخمدان در مرحله پشرفته است سلولهای سرطانی در حفره شکمی می یابد، بهترین مسیر تجویز ویروس  ضد سرطان در این بیماران تجویز ویروس به داخل صفاق می باشد.

روش درمانی استفاده از ویروس های هوشمند در سرطان مثانه کاملا مشابه استفاده از واکسن BCG برای مبتلا به تومور مثانه است.

ویرروس های بدون خطر بصورت هفتگی به درون مثانه تلقیح می شوند.

اویروس ها تنها به رسپتورهای سطحی سلولهای سرطانی متصل شده و وارد آنها می شوند.

زمانیکه ویروس وارد سلول های سرطانی شده با تکثیر خود سبب لیز تومورها می شود و این امر باعث شناسایی سلول های سرطانی توسط سیستم ایمنی بدن می گردد.

از آنجاکه مکانیسم ورود ویروس ها  به سلول های توموری و اثرگذاری آنها با سایر روش های درمان سرطان متفاوت است، ویروس درمانی با هیچ یک از روش های معمول درمان سرطان تداخل ندارد بلکه مطالعات نشان داده درمان ویروس باعث تقویت اثرگذاری سایر روش های درمانی می شود.

سرطان بیماری بسیار پیچیده است و در نتیجه درمان آن نیز به همان اندازه پیچیده می باشد.

در مطالعات مختلف نشان داده شده استفاده از یک روش درمانی نمی تواند به تنهایی در درمان سرطان موثر واقع  شود. روش ویروس درمانی با مکانیسم تخریب سلولهای سرطانی و تحریک سیستم ایمنی می تواند کمک موثری به افزایش اثرگذاری سایر درمان های استاندارد جهت بهبود سرطان واقع شود.

مطالعات متعدد نشان داده استفاده از ویروس درمانی به همراه سایر روش های استاندارد درمان باعث افزایش قابل ملاحظه طول عمر بیماران شده است.

شرکت های دارویی پیشتاز در جهان هر کدام از یک ویروس بهینه شده برای درمان استفاده می نمایند. 

بطور کلی این ویروس ها دارای توانمندی ورود به سلول های سرطانی را دارند و هیچ گونه خطری برای انسان ندارند. 

یکی از بهترین ویروس هایی که در حال حاضر در آمریکا برای درمان سرطان های مختلف استفاده شده است ویروس منشا گرفته از واکسن سرخک است. این ویروس می تواند بدون ایجاد بیماری حتی در کودکان  اثرگذاری مناسبی برروی سلول های سرطانی داشته باشد.

بله، درمان تومور کبدی توسط ویروس ضد سرطان پیشرفت  خوبی داشته و نزدیک ورود به بازار می باشد.

کنترل سرطان های  حفره شکمی با تجویز ویروس ضد سرطان به داخل حفره شکم  امکان پذیر است.

همانطور که در مستد ذیل مشاهده می شود. بیمار دارای گلیوبلاستومای  گرید 3 توسط ویروس های ضد سرطان درمان شده است.

  • ویروس های بهینه شده ضد سرطان یک راهکار نوین ایمنی درمانی جهت کمک به کنترل سرطان­های مقاوم به درمان می باشد. صدها مطالعه بالینی در کشورهای پیشرفته در حال انجام است و انتظار می رود بزودی ویروس های ضد سرطان بعنوان یک راهکار درمانی در کنار روش های استاندارد درمان سرطان تایید می گردد.
  • ویروس درمانی میتواند باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن بیمار شده و از طریق تحریک منطقه ی درگیر تومور، باعث واکنش سیستم ایمنی بدن شود تا بدن بیمار از رشد و تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کند. بطور مثال در ویروس درمانی با ویروس بهینه شده سرخک انتظار می رود با توجه به بیان گیرنده CD46 در سطح سلول های سرطانی و  تکثیر زیاد سلول های سرطانی با توجه به طراحی انجام شده، ویروس بطور اختصاصی  در سلول های توموری تکثیر شده و با تخریب تومورها سبب فرخوان سیستم اینمی به محل سرطان گردد.
  • افرادی که دارای بیماری نقص سیستم ایمنی هستند، دارای ممنوعیت استفاده از داروی ویروس درمانی می باشند.

4 ویال دارو حاوی تیتر مشخصی از ویروس ضد سرطان با فاصله ی 15 روز در ناحیه توموری تلقیح می شوند . به عبارتی دیگر هر دو هفته یکبار تزریق انجام می شود و این روند تا 2  ماه ادامه دارد

ویروس درمانی مانند یک واکسن ضعیف شده عمل کرده و عوارضی مانند آنفولانزا برای بیمار ایجاد خواهدکرد که عبارتند از : بی حالی، ضعف، راش پوستی ، بی اشتهایی، گرگرفتگی، تب و …..

درنتیجه بطور کلی بی خطر می باشد.

بطور کلی ویروس درمانی می بایست در کنار شیمی درمانی و … استفاده شود تا موثر باشد.

این روش بعنوان ادجوانت درمانی مطرح می باشد.

اما بطور کل

ایمونوتراپی عوارضی مانند آنفولانزا برای بیمار ایجاد خواهدکرد که عبارتند از : بی حالی، ضعف، راش پوستی ، بی اشتهایی، گرگرفتگی، تب و …..

اما شیمی درمانی عوارضی مانند آفت دهانی، ضعف و بیحالی شدید، حالت تهوع شدید، بی اشتهایی،کاهش وزن شدید، ریزش مو، کم خونی، افت پلاکت، درد استخوان و …. ایجاد می کند .

ایمونوتراپی در مقایسه با شیمی درمانی عوارض کمتری داشته و باعث بهبودی سبک زندگی می شود .

1- ویروس درمانی روشی تقریبا بدون عوارض است

2- تداخلی با سایر درمان های بیمار ندارد و بیمار از  روش های درمانی محروم نمی شود.

3- مطالعات متعدد نشان داده می تواند حتی در سرطان های پیشرفته موثر باشد.

4- در بیماران دارای سرطان پیشرفته در صورت عدم استفاده  از روش ویروس درمانی، بیمار یک فرصت درمانی را از دست داده است.

  • عوارضی مانند آنفولانزا برای بیمار ایجاد خواهد شد که عبارتند از : بی حالی، ضعف، راش پوستی ، بی اشتهایی، گرگرفتگی، تب و …..
  • 4 ویال دارو با فاصله ی 15 روز از هم تزریق میشوند . به عبارتی دیگر هر دو هفته یکبار تزریق انجام می شود و این روند تا 2 ماه ادامه دارد.

ویروس درمانی میتواند باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن بیمار شده و از طریق تحریک منطقه ی درگیر تومور ، باعث واکنش سیستم ایمنی بدن شود تا بدن بیمار از رشد و تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کند .درنتیجه ی تقویت سیستم ایمنی بدن ،تا حدودی بیحالی و ضعف بیمار کاهش یافته و بیماری های زمینه ای بیمار بهبود می یابد .

قبل از تزریق داروی ویروس درمانی پرونده ی بیمار توسط پزشک بررسی می شود و اگر بیمار دچار ضعف بدنی ناشی از بیماری یا شیمی درمانی باشد، ممکن است از انجام ویروس درمانی جلوگیری شود اما در کل بیماری های زمینه ای اصولا مانعی برای انجام ویروس درمانی نیست .

اگر عوارض شیمی شدید باشد مانند آفت دهانی و درد و بیحالی و بی اشهایی شدید، سعی بر این است تا حدامکان از همزمانی شیمی درمانی و ویروس درمانی جلوگیری شود  اما بطور کل همزمانی این دو درمان مانعی ندارد .

ویروس درمانی نیاز به بستری ندارد و پس از ترخیص علائم حیاتی بیمار مانند تب، تنفس، ضربان قلب و …باید کنترل گردد.

  • به منظور سنجش سطح مارکرهای توموری میبایستی قبل از تزریق دارو، از بیمار آزمایش خون گرفته شود.  هم چنین برای بررسی هرچه بیشتر اثرات درمانی بهتر است از بیمار سونوگرافی نیز انجام شود. 

خیر، بیمار به صورت سرپایی دارو را دریافت نموده و بعد از گذشت 2 ساعت در صورت مساعد بودن علائم بالینی میتواند مرخص شود .

  • خیر، ویروس درمانی نیز مانند شیمی درمانی، درصورت صلاحدید پزشک پس از جراحی و برداشتن بافت سرطانی و به منظور جلوگیری از عود مجدد سلول های سرطانی انجام میشود و جایگزین جراحی نمی باشد.

ویروس هر 15 روز یکبار توسط متخصص گوارش داخل تومور پانکراس تلقیح می گردد. تعداد دوزهای تلقیح شده در هر دوره درمانی 4 دوز است. (مدت درمان 2 ماه)

  • مکانیسم اول اثرات تکثیر اختصاصی ویروس ها در سلولهای سرطانی و تخریب آنها است.
  • همچنین ویروس درمانی میتواند باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن بیمار شده و از طریق تحریک منطقه ی درگیر تومور، باعث واکنش سیستم ایمنی بدن شود تا بدن بیمار از رشد و تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کند. بطور مثال در ویروس درمانی با ویروس بهینه شده سرخک انتظار می رود با توجه به بیان گیرنده CD46 در سطح سلول های سرطانی و  تکثیر زیاد سلول های سرطانی با توجه به طراحی انجام شده، ویروس بطور اختصاصی  در سلول های توموری تکثیر شده و با تخریب تومورها سبب فرخوان سیستم اینمی به محل سرطان گردد.

بررسی ها نشان می دهد برای چندین نوع سرطان پیشرفته و مقاوم به درمان مانند تومور مغزی، سرطان تخمدان، سرطان مثانه و سرطان پانکراس مجوز بررسی در انسان توسط مراجع دانشگاهی صادر شده است.

عوارض ویروس درمانی در برخی از بیماران شامل عوارض یک بیماری ویروسی مانند آنفلوانزا شامل تب، بدن درد و بی حالی و … است.

مزایای ویروس درمانی شامل: ورود اختصاصی به سلول های سرطانی، تخریب سول ها با تکثیر ویروس، فراخوان سیستم ایمنی بر علیه سلول های سرطانی، تغییر شرایط محیطی سرطان و امکان پاسخ موثرتر روش های شیمی  درمانی و پرتو درمانی