براساس مستندات متعدد علمی، استفاده از ویروس های هوشمند طراحی شده جهت شناسایی و کنترل تومورها یکی از امیدهای آینده جهت درمان سرطان است.
ویروس های ضد سرطان براساس طراحی که روی آنها صورت گرفته برای سلولهای طبیعی بدن کامل ایمن و فاقد بیماریزایی بوده و تنها گیرندههای سطحی سلولهای توموری را شناسایی و وارد آنها می شوند.
ویروس با تکثیر در محل تومور و متلاشی نمودن سلولهای سرطانی باعث شده اولا، در محل تومور التهاب ایجاد شود و این اتهاب باعث تغییر در ساختار متراکم تومور گردیده و نفوذپذیری تومور را افزایش می دهد ثانیا، با تکثیر ویروس داخل سلولهای توموری ویروس ضد سرطان بیشتری تولید شده و این ویروس ها به سایر سلولهای سرطانی حمله می کنند و ثالثا، ویروس با فراخوان و تحریک سلولهای ایمنی بدن به محل تومور، باعث فعال شدن سیستم ایمنی و دفاعی بیمار برعلیه سلولهای سرطانی می گردد.
تا کنون 4 محصول درمان سرطان برپایه ویروسهای ضد سرطان طراحی شده بطور رسمی در کشورهای مختلف مجوز استفاده درمانی در انسان را دریافت نموده اند.
در سال 2004 در اروپا یک ویروس ضد سرطان برای درمان سرطان ملانوما، در سال 2005 در چین برای درمان سرطانهای سر و گردن، در سال 2015 در آمریکا برای درمان سرطان پوست و در سال 2021 در ژاپن برای درمان سرطان بدخیم مغز مجوز درمانی دریافت نمودند.
هوشمندی و کارایی ویروس های ضد سرطان سبب شده تا سال 2022 بیش از 329 مطالعه بالینی برای استفاده از ویروس های مختلف طراحی شده جهت کمک به درمان سرطانهای پیشرفته مانند سرطان خون، ریه، کبد، گوارش، مغز، پانکراس، پستان، حفره شکمی، سر و گردن، پوست و …در کشورهای کانادا، استرالیا، آلمان، فرانسه، چین، هلند، اسپانیا، ژاپن و آمریکا انجام پذیرد که171 مطالعه در مرحله کارآزمایی اول و 144 مطالعه در مرحله کارآزمایی دوم و 16 در مرحله سوم کارآزمایی بالینی قراردارد.
در برخی از بیماران دارای سرطان پیشرفته و مقاوم به درمان، پاسخ به درمان ویروس های طراحی شده قابل توجه بوده است.
بطور مثال همانطور که در شکل ذیل مشخص شده در یک مطالعه بالینی در آمریکا استفاده از ویروس طراحی شده برعلیه سرطان موفق به حذف تومور پیشرفته در ناحیه گردن بیماران گردید.
همچنین در مطالعه دیگری که توسط متخصصان ایرانی جراح مغز و اعصاب در دانشگاه تورنتو کانادا انجام شده، متخصصان با کمک ويروس ضد سرطان موفق به کنترل تومور مغزی بدخیم شدهاند که نتایج آن در تصویر ذیل مشخص شده است.
در میان ویروس های ضد سرطان طراحی شده، ویروس طراحی شده براساس واکسن سرخک جایگاه و توانمندی ویژه ای دارد. این ویروس از توانمندی ضد سرطانی بالایی برخوردار بوده و همچنین بی خطری آن بطور کامل اثبات شده است.
تاکنون در بیمارستان مایوکلینیک آمریکا دهها کارآزمایی بالینی براساس ویژگی ضد سرطان واکسن ویروس سرخک طراحی شده است.
شاید یکی از مهمترین درمان هایی که توسط ویروس درمانی گزارش شده، در سال 2014 بوده که یک خانم دچار سرطان پیشرفته خون که هیچگونه درمانی برای آن وجود نداشت با استفاده از ویروس سرخک بهینه شده بطور کامل از سرطان بهبود یافت.
در ایران پس از 5 سال بررسی آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی و مطابق با مطالعات کشورهای پیشرفته سویه واکسن سرخک برای درمان سرطان مقاوم به درمان طراحی گردید.
ویروس های ضد سرطان تنها برای بیماران سرطانی استفاده می شود که هیچگونه گزینه درمانی دیگری برای آنها وجود ندارد.
همچنین بیماران دریافت کننده ویروس ضد سرطان از درمانهای استاندارد محروم نشده و ویروس ضد سرطان در کنار درمانهای استاندارد استفاده می شود.
در مطالعات بالینی که در سه مرکز درمانی معتبر در ایران طی 2 سال گذشته انجام شده، تاکنون نتایج بدست آمده حکایت از بی خطری و ایمن بودن ویروس ضد سرطان طراحی شده دارد و کارایی محصول نیز بطور قابل توجهی مورد تایید متخصصان مربوطه قرار گرفته است.
امیدواریم با تلاش محققان با انگیزه کشورمان و همگام با تحقیقات کشورهای پیشرفته جهان در زمینه کنترل سرطان هایی که راهکار درمانی برای آنها وجود ندارد موفق باشیم.
این مقاله مروری در سال 1397 نوشته شده و توضیحات مقدماتی خوبی در خصوص درمان سرطان بوسیله ویروس های مختلف را ارائه نموده است.
این مقاله برای علاقه مندان به موضوع درمان سرطان بوسیله ویروس های ضد سرطان را براحتی و وضوح توضیح داده است.
در این مقاله با رفراسن های معتبر توضیح داده است که:
درمان ویروسی با لیز سلولهای سرطانی روشی متکی بر توانایی ذاتی ویروسها جهت آلوده کردن، تکثیر در درون و نهایتاً لیز سلول میزبان است. استفاده از ویروسها جهت درمان سرطان به قبل از دهه 1950 بر میگردد و تا به امروز گستره ای از ویروسها در انسان و حیوانات مختلف شناخته شدهاند که کارایی آنها جهت پتانسیل ضد سرطانی و اختصاصیت شان به سرطان و همچنین ایمن بودن مورد آزمایش قرار گرفته است. از این ویروسها میتوان به آدنو ویروسها، ویروس هرپس
سیمپلکس، رسخک، رئو ویروس، لنتی ویروس، پاروویروس، ویروس استوماتیت وزیکوالر، ویروس اوریون، ویروس بیامری آبله، ویروس واکسینیا، پارا میکسو ویروسها اشاره کرد. این ویروسها جهت درمان سرطان هم به شکل دست نخورده و هم با دستکاریهای ژنتیکی استفاده شده ا ند.
در حال حارض چندین مورد ویروس انکولیتیک نظیر ویروس هرپس سیمپلکس، ویروس واکسینیا، رئوویروس وارد فاز III آزمایش بالینی انسانی شدهاند. افزون بر این، در چین، آدنوویروس انکولتیک 101H در درمان افراد مبتال به سرطان سر و گردن از سال 2005 تا به امروز اجازه استفاده یافته است.
برای مطالعه متن کامل مقاله برروی لینک ذیل کلیک نمایید.
مقاله مروری لیز سلولهای سرطانی با روش ویروسهای درمانی انکولیتیک
برای اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی انجام کمک به درمان سرطان بوسیله ویروس های ضد سرطان با گروه واکسوژن تماس بگیرید.
Vaxogen.ir
این مقاله در سال 1400 در خصوص استفاده از ویروس های در سرطان خون نوشته شده است.
با وجود پیشرفت های اخیر در زمینه پیوند سلول های بنیادی خون ساز, بروز بیماری پیوند علیه میزبان (GVHD) همچنان به عنوان یکی از پرچالش ترین عوارض پس از پیوند مطرح می باشد که با مرگ و میر قابل توجهی همراه است. راهکارهای مختلفی نظیر شیمی درمانی, تخلیه لنفوسیت های T, آنتی بادی های مونوکلونال, کورتیکواستروییدها و سایر داروهای سرکوبگر ایمنی به منظور کاهش بروز بیماری پیوند علیه میزبان استفاده می شوند که عموما موجب افزایش احتمال عود سرطان و بروز عفونت های مختلف در بیماران می شوند. مطالعات اخیر, ویروس درمانی با ویروس های انکولیتیک را به عنوان راهکاری امیدبخش در زمینه جلوگیری از بروز بیماری پیوند علیه میزبان و تقویت اثرات واکنش پیوند علیه تومور معرفی کرده اند. ویروس های انکولیتیک ویروس های غیر بیماری زایی هستند که قادر به لیز انتخابی سلول های سرطانی می باشند. این دسته از ویروس ها قادر به تفکیک اختصاصی میان لنفوسیت های T آلوژن و سلول های بنیادی خون ساز بوده و سبب ایجاد اختلال در عملکرد سلول های T آلوژن می شوند. در این مقاله مروری, مکانیسم های ویروس درمانی با ویروس های انکولیتیک در کاهش بروز بیماری پیوند علیه میزبان شرح داده شده است.
متن کامل این مقاله را می توانید در لینک های ذیل دریافت نمایید.
ویروس های انکولیتیک، یک ابزار جدید برای کاهش بیماری پیوند علیه میزبان لینک 1
ویروس های انکولیتیک، یک ابزار جدید برای کاهش بیماری پیوند علیه میزبان لینک 2
برای اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی انجام کمک به درمان سرطان بوسیله ویروس های ضد سرطان با گروه واکسوژن تماس بگیرید.
Vaxogen.ir
این مقاله مروری درس سال 1401 در خصوص، کمک به درمان سرطان ریه بوسیله ویروس های ضد سرطان منتشر شده است.
در این مقاله بخوبی توضیح داده شده است که:
ویروسها موجوداتی در اندازه نانو بوده که با آلوده کردن سلولهای میزبان، اختیار سنتز پروتئین میزبان را به دست گرفته و ادامه حیات سلول میزبان را رهبری میکند. سلولهای میزبان مکانیسمهای دفاعی مختلفی را جهت مقابله و محدود کردن ویروس بهکار میگیرد اما در صورت غلبه ویروس بر مکانیسمهای مذکور، سلولهای میزبان دچار مرگ برنامهریزیشده و ویروسها جهت تکثیر بیشتر آزاد میشوند. گزارشهای مختلف نشان دادهاند که اغلب عفونتهای ویروسی بهطور خودبه خودی باعث پسرفت تومور میشوند که به این مشخصه ویروسها اصطالحاً “خاصیت انکولیتیک یا لیز کنندگی تومور” اطالق میگردد. اکثر ویروسهای انکولیتیک، ویروسهای طبیعی هستند که فقط وارد سلولهای سرطانی میشوند و در آنها همانندسازی میکنند و آنها را از بین میبرند.
ویروسهای انکولیتیک یکی از استراتژیهای جدید درمان سرطان هستند و ویروسهای انکولیتیک مختلفی برای درمان موثر و ایمن سرطان توسعه یافته اند. ویروسهای انکولیتیک نه تنها مستقیما سلولهای سرطانی را لیز میکنند بلکه به طور غیرمستقیم نیز باعث تخریب رگهای خونی توموری و تقویت پاسخ ایمنی ضد تومور مخصوصی میشوند.
پتانسیل واقعی ویروسهای انکولیتیک تنها زمانی قابل درک است که در ترکیب با سایر رویکردهای درمانی مانند شیمی درمانی، درمان هدفمند و/یا پرتو درمانی مورد استفاده قرار گیرند. ترکیب ویروسهای انکولیتیک همراه با مولکولهای تحریککننده پاسخهای ضد تومور سیستم ایمنی عمدتاً به عنوان رویکردی برای تسهیل تکثیر ویروس و کشتن سلولهای توموری مقاوم به درمان مطرح میباشد.
اصل این مقاله را می توانید از لینک ذیل دریافت نمایید.
مقاله مروری فارسی: پتانسیل درمانی ویروس های انکولیتیک در درمان سرطان ریه
برای اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی انجام کمک به درمان سرطان بوسیله ویروس های ضد سرطان با گروه واکسوژن تماس بگیرید.
Vaxogen.ir
این مقاله فارسی در سال 1400 در خصوص استفاده از ویروس های ضد سرطان در درمان سرطان خون به چاپ رسیده است.
يكي از راهكارهاي اميدواركننده درتكميل روش هاي درماني كنوني سرطان ویروس های ضد سرطان ها مي باشند، زيرا سرطان هاي مقاوم به درمان عموماً به ویروس های ضد سرطان حساس هستندكه علت آن مكانيسم عمل متفاوت ویروس های ضد سرطان نسبت به ساير درمان هاست.
به همين دليل، هم پوشاني سميت استفاده از ویروس های ضد سرطان با ساير درمان ها بسياركم بوده و ايمني استفاده از آن ها قابل قبول است.
علي رغم آن كه اين ويروس ها عمدتا پاتوژن بودند، اما اثر قابل توجه آنها بر كاهش رشد و عوارض تومور، دانشمندان را بر آن داشت تا از ويروس هاي با پاتوژنسيته كم تر در كنترل تومورها استفاده كنند. در مورد واكسن هاي ويروسي نيز مشاهده گرديد
كه واكسن ويروس پوليو زنده ضعيف شده نتايج اميدبخشي را در كنترل گليوبلاستوماي عودكننده از خود نشان مي دهد.
اصل این مقاله را از یکی از لینکهای زیر دریافت نمایید.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی انجام کمک به درمان سرطان بوسیله ویروس های ضد سرطان با گروه واکسوژن تماس بگیرید.
Vaxogen.ir